Warme Franse ontvangst - Reisverslag uit Rocroi, Frankrijk van Anita Kraaij - WaarBenJij.nu Warme Franse ontvangst - Reisverslag uit Rocroi, Frankrijk van Anita Kraaij - WaarBenJij.nu

Warme Franse ontvangst

Door: Anita

Blijf op de hoogte en volg Anita

23 April 2013 | Frankrijk, Rocroi

In Rocroi, Frankrijk, aangekomen en nog maar net binnen de stadsmuren wordt ik al aangesproken door een dame. Of ik naar Santiago loop? Ja zeg ik en ze biedt koffie aan. Ik ga mee naar haar huis dat ik zojuist blijk te zijn gepasseerd.
We drinken koffie en ik vraag of er een Bieb is waar ik kan computeren. Biedt ze me direct haar computer aan. Haar man, Bernard, heeft in 2006 de Camino gelopen en weet hoe fijn het is om zomaar ergens hartelijk welkom te zijn. Mensen, hier kunnen wij nog veel van leren? Inmiddels heb ik drie koppen koffie op, is Bernard thuisgekomen en drinken we een biertje.
Birgit is inmiddels ook gearriveerd en mag ook blijven eten en slapen. Wat een verwennerij en dan ben ik nog maar net in Frankrijk.
Het lopen gaat goed; spierpijn die na enkele uurtjes verdwijnt en blaren die uitblijven. Het gaat helemaal naar wens, zonder dat ik iets plan.
Morgen samen met Birgit op pad. Ze loopt twee dagen met me mee.
Veronique en Bernard, ik bedank jullie nu al voor alles wat jullie voor de pelgrims doen, maar zeker voor wat jullie nu voor mij doen.

• 23 April 2013 - 22:17

Paula Heesen:

Hoi Anita,
    Kijkend op de kaart ben je nu helemaal in Frankrijk. De derde landsgrens, een geweldige prestatie!
    Veel loopplezier, en gezellig dat je morgen een wandelmaatje hebt.
    Groet Paula

• 23 April 2013 - 22:33

Franka (en Harrie W.):

Hoi Aniet,
    Fijn dat het zo goed gaat. Veel loopplezier voor morgen, voor nu welterusten en bon voyage, franka

• 23 April 2013 - 22:41

Jos Smits:

Hoi Anita Franse gastvrijheid nu heb ik hem ontvangen. IK vindt het geweldig wat je doet. Ik heb de 4 daagse gelopen maar dat is niks vergeleken met wat jij doet. IK had altijd wel 1 paar blaren.Als jij ze nu noch niet gehad hebt krijg je ze ook niet meer. Geniet van de zon, hier schijnt hij 1 klein beetje. 12 tot 15graden . Wandel ze morgen
    groetjes jos

• 23 April 2013 - 23:26

Jozef En Adrie:

Hoi Anita,
    Wij vinden de verslagen erg leuk, en houden zo een beetje bij waar je loopt.
    Veel plezier en welaten nog wel een keer wat horen
    Knuffel van ons.

• 24 April 2013 - 15:19

Gerrie Mateussen:

Dag Anita,
    Weer gelezen totdat ik weer bij ben, het gaat goed met je en de reis.
    Veel loopplezier.
    Groeten,
    Gerrie Mateussen

• 24 April 2013 - 23:58

Jeanne Van Veggel:

Hallo Anita,
    Wat fijn om je verslag te lezen. Geweldig dat je al in Frankrijk bent en het lopen zo goed gaat zonder blaren. Wat een gastvrijheid! Ik hoop dat je een gezellig wandelmaatje hebt aan Birgit. Het weer is hier fantastisch; hopelijk bij jullie ook. Geniet ze en bon voyage!. Jeanne

• 25 April 2013 - 16:35

Annie Ketelaars:

Hoi Anita,
    Leuk om je te volgen wat ben je al ver van ons weg gelopen.
    het is knap hoor en dat het weer zo goed gaat ,ga zo door.
    veel wandelplezier .groetjes Annie K

• 27 April 2013 - 23:23

Elly Vd P:

Bonsoir Anita,

Vive la France. Wat goed dat je al zover gelopen hebt. Leuk dat Birgit jou een paar dagen vergezelt.

Ze zeggen volgens mij toch wel eens. Ze leven als een God in Frankrijk. De natuur is prachtig, Geniet ervan.

Groetjes Elly