Bijna bij elkaar
Door: Poef
Blijf op de hoogte en volg Anita
29 Juli 2013 | Spanje, Melide
Vandaag zit zij in O Pedrouzo en ik in Palas de Rei; nu nog maar 50 km van elk af.
Morgen zien we elkaar in Santiago de Compostela! Voor haar nog zo'n 24 km lopen en voor mij nog maar 70 rijden.
Ik ben heel benieuwd om haar te zien. Is het nog steeds mijn Anita of is ze een stuk kleiner geworden omdat haar voetzolen na al die kilometers afgesleten zijn? Ik zie er naar uit om haar weer in levende lijven te kunnen omarmen.
29 Juli 2013 - 20:35
John:
Hoi Poef,
Ja ik denk dat ze wel wat kleiner is geworden, is denk dan eerder aan haar gewicht. Zo heeft alles zijn voordelen. Niet dat Anita dik is, gezet is, of iets dergelijks. Maar er zal wel wat vanaf zijn.
Er is denk ik ook wat bijgekomen. Een vracht vol wijsheid, veel nieuwe kennissen die misschien wel vrienden worden, (nog) meer relativering, veel eelt onder haar voeten, versleten schoenen, veel mooie verhalen en foto's, een nog bredere glimlach, misschien nog meer krullen?, betere beheersing van hetbfrans en het spaans, bredere kennis van de wijnen, veel nieuwe recepten etc.
Ik wens jullie een fijn weerzien.
Groeten,
John -
29 Juli 2013 - 23:11
Astrid:
Jeetje wat gaat het nu ineens snel. Nog even en er breekt weer een nieuwe fase aan, vast ook met bergen en dalen, zon en regen. het zal in ieder geval leuk zijn om jullie hier weer samen te ontvangen.
Geniet nog van alles, veel leifs
Astrid -
30 Juli 2013 - 01:23
Peregrinofrans:
!Hola Poef,
Het zal een feest voor jullie zijn...
Je zal wel merken dat Anita zich enigszins "anders" gedraagt. Dat heeft te maken met dat zij zich in evenwicht is gekomen met zichzelf door los te laten. Ik hoop dat ze nog lang in die toestand mag blijven! Dat komt omdat de Camino in haar genen is gaan zitten, het geeft een verdieping aan een wandeltocht die ongekend is.
John, hierboven, heeft misschien zin in een nieuw recept, hier is er een:
In España heeft men bij het ontbijt of de cafe con leche gefrituurde meelslierten. Deze meelslierten noemt men Churros.
Deze typisch Spaanse zoete lekkernij bestaat uit gefrituurde deegslierten met suiker of chocoladesaus. Eigenlijk moet je zoiets niet zelf maken, maar gewoon kopen. De laatste tijd ziet men in Nederland soms ook kramen die Churros verkopen.
Voor de doe-het-zelver hier toch een recept voor alle keukenprinsessen en keukenprinsen (op eigen risco):
Smelt in een pannetje 100g boter of magarine. Voeg er 200g bloem bij en een beetje zout. Doe er vervolgens beetje bij beetje 150 ml water bij en blijf voorzichtig verwarmen en roeren. Het deeg zal op een gegeven moment als een bal loslaten van de pan.
Stop met verhitten en voeg nog 3 eieren toe.
Doe het deeg in een slagroomzak. Verhit een frituurpan op ongeveer 180 graden en knijp een beetje van het deeg in de olie. Bak de churros lichtbruin. Laten uitlekken op keukenpapier en serveer ze met poedersuiker of chocoladesaus.
In Nederland is de Zeeuwse Bolus een soortgelijke lekkernij.
Carpe Diem,
30 Juli 2013 - 07:21
Hans:
50 km van mekaar af en dan niet ff doorrijden,
het moet wel allemaal officieel,
men petje af een hele prestatie,
geniet van de laatste 24 km anita,
maar dat zal wel goed komen,
de reis terug zal vlugger gaan,
ben benieuwt hoe je dit nog gaat overtreffen,
geniet van het moment dat jullie mekaar weer zien,
en tot ziens weer -
30 Juli 2013 - 07:59
Thea Van Kraaij:
Lieve Aniet en Poef,
Geniet van jullie samen zijn en een hele leuke tijd samen. Tot zo.
Liefs Thea -
30 Juli 2013 - 08:26
Irene Hopman:
Lieve Poef en Anita,
Het is echt snel gegaan, dat laatste stuk!
Fijn dat Poef de reis ook goed heeft gedaan. Het is toch een heel eind in je eentje!
Geniet van het samenzijn en geniet van jullie vakantie. Die hebben jullie dik verdiend!
Liefs,
Irene -
30 Juli 2013 - 17:14
Jos Smits:
Anita en hans speciaal voor Anita geweldig dat je er bijna bent nog enkele klm . geniet samen van een leuke vakantie en terug tocht . En Hans en Anita bedankt voor die leuke verhalen en foto s.
Ik kan ze nog een keer allemaal achter mekaar gaan lezen ze zitten ineen mapje.
groeten uit oirschot
jos -
30 Juli 2013 - 20:58
Krista:
Hoi Anita en Poef,
Jullie hebben samen een grootse prestatie neergezet! Petje af!
Een hele fijne vakantie samen. Geniet ervan.
Liefs,
Krista -
31 Juli 2013 - 11:47
Peregrinofrans:
Anita en Poef,
Eindelijk weer bij elkaar...!
Nog een praktische tip. Het genootschap St.Jacob heeft een ruimte in Santiago de Compostela waar vrijwilligers klaar staan om de pelgrims welkom te heten. In deze "huiskamer van de Lage Landen" zijn jullie welkom voor koffie, thee, informatie over Santiago, overnachtingsmogelijkheden,vervolgtocht naar Finisterra,/Muxia, thuisreis of gewoon een luisterend oor.
Adres: Rua San Pedro 29 (800m.vóór de kathedraal aan de Camino),tel.+34.981 040 309
vriendelijke groet, -
31 Juli 2013 - 21:45
Riny En Emelie :
Jeetje Anita, het is zover vandaag, je bent aangekomen in SdC. Super. Je wens is in vervulling gegaan. Lopend aangekomen en Poef weer in de armen gesloten. Gefeliciteerd. En Poef ze is misschien wat lichter geworden in gewicht, maar haar rugzakje is wel voller nu. Vol met mooie herinneringen en ontmoetingen. Blijf hiervan genieten. Een waardevol iets lijkt me.
Allebei nog een fijne vakantie gewenst in Spanje en kom goed weer naar huis. We zijn benieuwd naar jullie verhalen. Liefs Riny en Emelie