Korte update - Reisverslag uit Château-Porcien, Frankrijk van Anita Kraaij - WaarBenJij.nu Korte update - Reisverslag uit Château-Porcien, Frankrijk van Anita Kraaij - WaarBenJij.nu

Korte update

Door: Anita

Blijf op de hoogte en volg Anita

26 April 2013 | Frankrijk, Château-Porcien

Zit in Chateau Porcien in een kamer van 3 bij 7 meter; aparte douche en toilet. Als ik de deur uitloop sta ik direct op straat. Wel een bed; hoef niet op de grond te slapen.
Ga samen met Jean Paul, een Belgische pelgrim, eten.
Morgen slaap ik waarschijnlijk in de kleedkamer van een sportclub in Pomacle. Ik probeer tot daar door te lopen zodat ik zondag vroeg in Reims aan kan komen.

• 26 April 2013 - 20:01

Franka (en Harrie W.):

Hoi Aniet,
    Klinkt toch allemaal erg goed. Smakelijk en loopse voor morgen, gr. franka

• 27 April 2013 - 09:12

Thea:

Ha lieve Aniet,

Zit zoals gebruikelijk aan de zaterdagmorgenkofie met een krantje en jouw loopavontuur te volgen; zal m'n ritueel worden voor de komende maanden. Tikkeltje jaloers maar vooral apetrots hoe je dat doet en hoe jullie (Poef en jij) iedereen meenemen met deze reis. En, wat ben je ver. Reims al in zicht. Alhoewel, wat een eind nog. Maar als de blaren en ongemakken wegblijven en de ontmoetingen met lieve mensen gaan door, dan lijkt het me wel vol te houden. Iedere dag nieuwe verrassingen; een verwennerij. Aniet loop ze en geniet.
    Liefs Thea

• 27 April 2013 - 23:48

Elly Vd P:

Uit het boekje: Dansend tussen vreugde en verdriet van Mansukh Patel las ik bijna op het eind het volgende:

Mahatma Gandi maakte lange voettochten om uiting te geven aan zijn enorme betrokkenheid bij de bevrijding van India. De eenvoudige meneslijke handeling van het gedurende lange tijd de ene voet voor de andere te zetten, leidt tot een geweldige mentale concentratie. Deze voettochten stelden hem in staat zijn doelstellingen kracht bij te zetten en in contact te blijven met de Indiase bevolking; de mensen konden zich bij hem aansluiten en zich laten inspireren door zijn enthousiasme en doelgerichtheid. Ghandi had geen bagae bij zich op zijn tochten, op een lendedoek na was hij naakt. Hij stelde dat ieder mens compleet is zoals hij is en dat de kracth van een mens diens innerlijke kracht is, niet diens materiele rijkdom. Geinspireerd door Ghandi trekken velen te voet door de wereld, om op die manier onze woorden kracht bij te zetten en onze visie te verwezenlijken.

• 28 April 2013 - 18:32

Anita Van Zuijdam:

Hoi Aniet!

Wat leuk je de verslagen te lezen en te weten hoe het gaat. Je bent echt al een heel eind op weg!

Veel liefs, John, Anita en Eva

• 28 April 2013 - 19:01

Jos Smits:

Hoi Anita als je in reims bent en loopt over de markt tegenover de kerk staat het beeld van jeanne darc. Daar hebben wij ook gestaan. Maar dat jij dat te voet doet, petje af. Wij deden dat met de bus.
    Vandaag heb ik gefietst , de afstand die jij elke dag loopt.. Anita hou vol, het gaat goed.
    groetjes jos en christien