Het plan voor deze week - Reisverslag uit Sommeval, Frankrijk van Anita Kraaij - WaarBenJij.nu Het plan voor deze week - Reisverslag uit Sommeval, Frankrijk van Anita Kraaij - WaarBenJij.nu

Het plan voor deze week

Door: Poef

Blijf op de hoogte en volg Anita

06 Mei 2013 | Frankrijk, Sommeval

Deze week moet Anita wat meer vooruitkijken en slaapplaatsen vooraf reserveren. Het is in Frankrijk een vakantie-week en veel zaken zijn gesloten of vol. Zo is het op woensdag 8-mei in Frankrijk hun bevrijdingsdag met direct daarna hemelvaart. Alles vooraf vastleggen is eigenlijk niet Anita's bedoeling; maar deze week kan het echt niet anders.

Vandaag wordt er overnacht in een Salle hors Sac (een soort blokhut om te picknicken) in Sommeval. Ze kan een bed maken door haar matje op een houten bankje te leggen.
Morgen wil ze door naar Flogny-la-Chapelle waar ze in de kleedkamers van een voetbalveld hoopt te kunnen overnachten. Dat wordt een lange wandeling van ruim 30 km.
Woensdag gaat het verder naar Chablis. Hier wacht (hopelijk) een iets minder spartaans verblijf in de vorm van een Maison Familiale.
Donderdag: ???
Vrijdag is haar doel Arcy-sur-Cure. Hier zou ze haar matje op de grond kunnen leggen bij een privé-adres in een kamer waarin alle bedden nu al bezet zijn. Maar mee-eten was daar geen probleem.

Als alles goed gaat hoopt ze dit weekend in Vezelay aan te komen; het eind van het tweede deel van haar tocht.

deel 1: Veghel -- Rocroi (Via Monastica)
deel 2: Rocroi -- Vezelay
deel 3: Vezelay -- Saint-Jean-Pied-de-Port (Via Lemovicensis)
deel 4: Saint-Jean-Pied-de-Port -- Santiago de Compostela (Camino Francés)

• 07 Mei 2013 - 17:24

Krista:

Zooo Anita!!!

Wat ben je al een eind weg!!! Gaat alles nog steeds goed met je?

Liefs,
    Krista

• 07 Mei 2013 - 17:43

Elly:

Hoi Anita,

Leuk om te horen dat je voeten het volhouden. Dat is toch erg belangrijk. Die mooie ontmoetingen met die zusters en de "oude" pelgrimgangers. Tweede deel van je reis Je gaat goed, al zijn de slaapplaatsen en het weer soms minder.
    Ik lees uit een boekje "de dagelijkse gedachte" het volgende:

Tegenspoed schudt talenten wakker die bij voorspeod nooit zouden ontwaken. (horatius).
    De dichter Horatius hield van het leven. Toch zat het hem niet altijd mee. Horatius gokte op het verkeerde paard en raakte al zijn bezittingen kwijt. De armoede zette hem aan tot het maken van de oezie waarmee hij in zijn latere leven roem vergaarde.
    Tegenspoed biedt kansen om verborgen talenten bij jezelf te ontdekken. Je bent tot veel meer in staat dan je in goede tijden kunt vermoeden. Zie tegenspoed als een uitdaging om jezelf te ontwikkelen.
    Welke talenten zou je nog meer hebben?

Nu Anita, ik denk vaak aan je en blijf je volgen. Goede reis, vele lieve mensen op je pad en ik wens je een een fijne slaapplaatst toe. Elly

• 08 Mei 2013 - 21:21

Sonja Uit De IJsselstraat:

Werkelijk proficiat met je toch tot dusverre. ik blijf het een wonder vinden, dat je zo stap voor stap gestaag vordert. Je verslagen en de aanvullingen van Poef worden ook door Ronald en mij met aandacht gelezen.
    en het bijzondere zit vaak in de kleine zaken, merk ik ook uit je verslag. Een kwestie van " er open voor staan?"
    Alle goeds voor het vervolg. Groetjes Ronald en Sonja