Périgueux
Door: Anita
Blijf op de hoogte en volg Anita
05 Juni 2013 | Frankrijk, Périgueux
Sue is echt heel lief en morgen heb ik hier een rustdag. Ik ga dan even naar de dokter om te overleggen over mijn voet. Ik ben bang dat hij gaat zeggen "rust maar wat uit". We zullen het wel horen.
Morgen gaan Beaudine, Jeroen en Michel door voor de volgende 25 kilometer. Ik vind het wel jammer, maar het is even zo. Mijn voet heeft rust nodig en ik wil de hele Camino lopen. Dus dan maar even wat rustiger aan doen als dat moet.
Ik denk dat ik morgen alleen ben bij Sue en dat er geen andere pelgrims komen. Dat is ook fijn en voelt heel luxe.
Gek dat ik het niet erg vind om morgen niet te lopen. Rust voor mijn voet voelt heel goed, maar uitslapen ook. Nee, na morgen ben ik weer alleen en het is leuk om te kijken wie ik dan weer ga ontmoeten.
Nu zitten we nog aan een heerlijk wijntje. Ik zit achter de computer van Jeroen te typen. Dat gaat niet zo snel, maar het is wel fijn dat ik even een berichtje kan sturen.
De wijn waar we nu met ons vieren van zitten te genieten heb ik overigens even versierd. Er is buiten een straatfeest en ik ben daar naar toe gegaan om wat te ritselen. Die oudjes, en niet eens de Fransman, weten het wel even te regelen. Iedereen is blij met een glas Bergerac, zelfs Michel zegt "heerlijk".
Beaudine is vanavond gestopt met roken en we zijn allen benieuwd hoe lang ze het vol gaat houden. Ze heeft natuurlijk het een en ander beloofd als ze weer gaat roken. Ik kan daar dan niet meer van profiteren. Overigens hoop ik dat ze het volhoud.
Ik ga nu afsluiten; tot de volgende keer.
06 Juni 2013 - 12:25
Elly Vd P:
Hoi Anita,
Wat goed van je dat je luistert naar wat je lichaam nodig heeft. Wie weet, wat er komt als je een paar dagen rust houd. Niets voor niets. Je ziet er nog top uit. Handig zo'n slangetje om uit te drinken, dat zal je wel nodig hebben. Is het makkelijk om onderweg aan water te komen?
Liefs Elly -
06 Juni 2013 - 19:39
Mart Uit Veghel:
Hallo Anita,
Ik dacht :"Het wordt weer eens tijd om jou , zoals er al velen doen, een grote Pluim ,ja met een dikke vette hoofdletter, te geven.
Ik reageer niet iedere dag maar lees wel wel iedere dag je belevenissen.
Anita ik begin steeds weer nog meer waardering te krijgen voor de manier waarop jij deze tocht beleefd.
Iedere dag weer wat anders. Het alleen lopen voor een paar dagen , vervolgens 's-avonds meestal weer lekker bijleuteren bij gastouders of met andere peligrino's. Dan weer een dag met meerdere lopen. Jij maakt het helemaal zelf uit. Daarbij luister je ook nog goed naar je lichaam en dan kun jij het ook opbrengen om een dag meer rust te nemen , terwijl de andere een stulje verder gaan.
Ach Anita ik ben er zo zachtjesaan wel van overtuigd dat je Santiago op jouw manier gaat halen. Het maakt dan niet uit of je er 3 of 5 dagen langer over doet, JIJ KOMT ER Grote klasse
groetjes uit de IJsselstraat -
06 Juni 2013 - 21:30
Yvonne (uit Heeswijk):
Lieve Anita,
Wat een belevenissen in het mooie Frankrijk.
Soms geeft je lichaam aan dat het even genoeg is, maar volgens mij is dat niet voor niets.
Er is altijd wel een reden voor, waarom de dingen lopen zoals ze lopen.
Leuke woordspeling, vooral als je nu even niet kunt lopen.
Lieverd, geniet van je rust en de franse gezelligheid.
Je komt zeker in Santiogo aan, dat weet ik voor 100 %.
lieve groet
Yvonne -
07 Juni 2013 - 00:10
José Scholten:
Lieve Anita,
Zo te zien op de foto's van gisteren hebben jullie het erg leuk gehad. Ik ben de moeder van Jeroen en kwam je reisverslagen een aantal weken geleden toevallig tegen. Jij en Jeroen kwamen elke dag dichter bij elkaar dus het moest haast wel dat je elkaar een keer zou ontmoeten.
Van Jeroen hebben we gehoord en natuurlijk lazen we het in zijn reisverslagen dat je met zijn vieren twee gezellige en bijzondere dagen hebt gehad. Hopelijk gaat het na vandaag veel beter met je voet en kun je weer op pad.
We wensen je heel veel succes en blijven je volgen.
José, Bennie, en de broers Martijn en Tim
We halen Jeroen in juli op in Santiago. We weet ontmoeten we elkaar daar nog.
07 Juni 2013 - 01:18
Astrid K:
De computer doet het weer, althans zo lijkt het. je schiet al behoorlijk op, maar moet ook nog een stuk.
Vervelend die voet, rust is zeker goed, maar je wil er natuurlijk van af. Wellicht toch schoenen wisselen.
slaap lekker uit en geniet van Perigeux.
Liefs Astrid