Dag van de spreuken
Door: Anita (via Poef)
Blijf op de hoogte en volg Anita
10 Juni 2013 | Frankrijk, Port-Sainte-Foy-et-Ponchapt
Vandaag overnacht ik in Port-Sainte Foy-et-Ponchapt (een hele mond vol). Voor het laatst in de streek van de Dordogne; morgen wandel ik de Gironde in.
Het was vandaag, na een paar hele mooie dagen, wat bewolkt en ik heb onderweg ook wat regen gehad. Veel orgideeen gezien en ook zo'n 4 a 5 herten (die ik deze keer wel op de foto hebben kunnen krijgen).
Het lopen ging redelijk goed. Maar ik hou het voorlopig op zo'n 20 km (maximaal 25 km) per dag. Ik heb overigens zo'n 1,5 kg uit mijn rugzak terug naar Veghel gestuurd; zaken die ik denk niet meer nodig te hebben.
Het was vandaag een dag vol van spreuken. Toen ik net onderweg was schoot me deze te binnen: "Jij bent het beste in iets waar ik het niet in ben; ik ben de beste in iets waar jij het niet in bent; we zijn beide de beste!". Onderweg kwam ik ook nog twee borden met spreuken tegen. Vertaald stond daar op ""De wereld zou zo simpel moeten zijn als de lucht en de zee" en "Een reis van duizend kilometer begint met een eerste stap".
Ik ben blij dat ik die eerste stap gezet heb.
10 Juni 2013 - 16:24
Irene Hopman:
Hoi Anita,
Fijn dat die herten eindelijk eens wilden poseren! Je zit er al zo lang op te wachten.
Qua spreuken schieten mij er zo een paar te binnen:
"de aanhouder wint" en "carpe diem".
groetjes
Irene -
10 Juni 2013 - 20:45
Hans:
beter 1 hert op de foto dan tien in het bos,
je bent nog steeds aan de wandel,
en je gaat het halen ook,
knap hoor men petje af. -
11 Juni 2013 - 01:15
Astrid K:
Leuk he die herten, vorige week was ik aan de telefoon, liep er zomaar een hert in sterksel over het maisveld, zo mooi. Maar ik heb er geen foto van. Ik dorst me niet te bewegen, en was ook niet vlug genoeg geweest!
Nog een spreuk, rustig aan dan breekt het touwtje niet!
Liefs
Astrid -
11 Juni 2013 - 04:44
Peregrinofrans:
Bonjour Pèlerin Anita,
Het is heerlijk om daar te lopen en alles los te laten...
Vandaag wordt het een mooie route door de wijnvelden van de Dordogne, maar wel over asfalt naar Pellegrue. Anita, geniet deze 2 weken nog van het Franse landschap want het land van Sinterklaas, España, lonkt.
Geniet van elke stap...
Bon Camino, -
11 Juni 2013 - 11:51
Mientje Van De Graaf:
Hoi Anita,
ik heb je vorig jaar in Zijtaart ontmoet en kreeg van Jeanne uit Uden een link van je website, leuk om te lezen en heel herkenbaar. Bon Camino!!!!!!!!
Groetjes Mientje