Kliedernat
Door: Anita (via Poef)
Blijf op de hoogte en volg Anita
21 Juni 2013 | Frankrijk, Sauveterre-de-Béarn
Mijn schoenen en sokken zijn al helemaal doorweekt en ik heb nog 4 km te gaan. Regen-cape en gamaschen, niets is tegen deze nattigheid opgewassen. Hopelijk hebben ze op mijn slaapplaats een wasdroger o.i.d.
21 Juni 2013 - 16:47
Jos Smits:
Hoi Anita gisteren en van nacht heeft het hier geregend n en niet zo n beetje ook.Maar je moet maar denken na regen komt zeker zonneschijn , En ik denk wel meer bij jouw dan bij ons. Ik hoop wel dat je een goede slaapplaats krijgt en een lekkere douche , heb je wel verdient . Ik ga nu spullen klaar zetten voor de roefeldag morgen .
Anita zet hem op en ga zo door , je bent alzo ver gekomen , de rest is een peuleschilletje. .
groetjes jos -
21 Juni 2013 - 19:20
Mientje Van De Graaf:
Hoi Anita,
dat is niet zo leuk al die regen doet me denken aan mijn eigen tocht waarbij zelfs alles in de rugzak nat was dat was ook in Zuid Frankrijk we kwamen toen in een herberg met een open haard en we hadden zo gestookt dat daags daarna alles droog was. Ik hoop dat bij jou de zon weer gaat schijnen.
Groetjes Mientje -
21 Juni 2013 - 20:03
Hans:
arme vrouw, na regen komt zonneschijn is altijd zo,
je bent nog steeds aan de wandel,
knap hoor, zuid frankrijk poe poe moet er niet aan denken,te voet,
op naar spanje anita de groetjes -
21 Juni 2013 - 21:19
Wilvanderhagen:
Hoi Anita,
Jee wat ben jij goed zeg al bijna aan de grens van Spanje het grootste gedeelte heb je erop zitten, geweldig dat jij dit kunt een grote dikke pluim voor je doorzettingsvermogen en durf, en ook een voor Poef die jou zoveel mogelijk steunt en iedereen op de hoogte houd van jouw geweldige prestatie's, het zelf ook prima red in zijn eentje thuis, het is toch een hele tijd vier maanden zonder elkaar, en je vertrouwde fijne omgeving thuis.
Ik hoop dat je nu beter weer krijgt in ieder geval droog weer en dat de laatste 800 km ook goed gaan verlopen, veel succes. groetjes wil v.d.H.
21 Juni 2013 - 21:49
Elly Vd P:
Hoi Anita,
Dat doet me denken aan een oud iers gedichtje wat ik op 9 april aan je geschreven heb. Hier nog een keer:
May the road rise to meet you
May the wind be always at your back
May the sun shine warm upon your face
The rain fall soft upon your fields
and until we meet agin
May God hold you in the palm of his hand.
Bonne Nuit
Elly
22 Juni 2013 - 10:21
Peregrinofrans:
Bonjour Pèlerin Anita,
Gisterochtend vertrok je uit een stil Orthez, door mooie oude straatjes, via de mooie Pont Vieux stak je de Gave de Pau over. Volgens het routeboekje ging je gisteren 600 meter klimmen en 500 meter dalen, je rook de Pyreneeën, waar je eergisteren al het eerste uitzicht op kreeg. Vandaag wordt het nog iets meer klimmen. Na 11 km kwam je voorbij het park van L’Hôpital d’Orion, bij een mooi pelgrimsbeeld. Op 20 km, op nog 5 km te gaan van deze wandeling, liep je langs Andrein. De laatste 5 km liep je veel steile bospaden met af en toe stijgingen van 20%. Het is zwaar wandelen, zeker als het zoveel regent.(douchen met kleren aan) Maar Anita, je bent niet van suiker, en de natuur en uitzichten zijn grandioos! Een goede training voor de komende Pyreneeënoversteek.
Aan het eind van het pad kwam je aan in Sauveterre-de-Béarn, tenminste, onderaan de heuvel waarop het ligt. Om er te komen moest je 175 treden omhoog. Het dorp is echter zeer mooi en de natuur beneden met rivier prachtig, je zal genoten hebben van het uitzicht!
Vandaag, toen je de bossen inging waren daar opeens nieuwe route-aanduidingen, betonnen paaltjes met schelp. Ik vermoed dat je vandaag naar Ostabat loopt (27 km), via Saint Palais. Dan weer verder op weg via de D 302, een fikse klim en dan zien je een bordje dat het (nog maar) 849 km is naar SdC . Rechts zie je een pad wat flink omhoog gaat, en jawel dat mag jij en je gevolg nemen op weg naar de Chapelle de Soyarce. Als je daar aankomt is er een kapelletje èn een Jacobuspaal èn een prachtig uitzicht over de Pyreneeën. Ik heb daar 5 jaar geleden overnacht in een tent.
Anita, laat daar je “boodschap” in het kapelletje achter in het “livre d’or”. En geniet nog maar eens van Frankrijk, want morgenmiddag bereik je St.Jean Pied de Port. De laatste halte voor España.
Bon Camino,
P.S. Koop daar een gâteau basque Eguzkia ( die zijn lekkerrrrrrrrrr) -
22 Juni 2013 - 17:40
Thea:
Ha lieve zus,
Alweer een tijdje geleden dat je iets van me gehoord hebt. Alhoewel, vorige week een kort telefoontje bij Hans en Jeannette wat erg leuk was. En dan te bedenken dat een week later die twee bij je zijn. Ben lichtelijk jaloers want - jammer van de regen - lijkt het gebied waar je nu loopt prachtig. Zwaar voor de voeten maar geweldig voor de ogen. Hoop dat de bergen je goed afgaan en laat Hans en Jeannette je lekker verwennen. En Aniet veel succes met de volgende etappe van je wandeltocht en ben apetrots op je!
Ps. ben deze week met mam naar de begrafenis van tante Ida geweest.
Liefs Thea
22 Juni 2013 - 17:53
Riny En Emelie:
Hoi Anita, We zitten in Horst op de camping je verslagen van de laatste dagen te lezen. Helaas is het nu slecht weer, maar idd wel een goede training zoals in een vd reacties staat. Het is volgens mij ook wel tesamen met de landwind (Mistral) kenmerkend voor de Pyreneen. Misschien is al die regen wel een lekkere opfrisser voor alle zweten wat je gaat doen om de Pyreneen over te komen. Want jee wat moet je nog veel klimmen en dalen als ik het zo lees. Respect hoor! En anders is er altijd nog jullie Hans om je erover heen te tillen. Wat ontzettend lief omschreven. Zij zullen ook wel trots zijn op je. Op dit moment is het bij ons ook niet echt mooi. Nu is het wel weer even droog maar de zomerse temperaturen laten nog even op zich wachten. Als we morgen hier weer een wandeling gaan maken, zullen we zeker net zoals elke keer nog, aan je denken en in gedachten lopen we met je mee. Anita en Poef natuurlijk ook: groetjes van ons. and good luck my best friend. X -
23 Juni 2013 - 17:10
Marijke Kam:
Met veel plezier, belangstelling en bewondering lees ik de reisverslagen. Heel knap wat je presteert. Ik heb eens mijn twijfels over deze tocht uitgesproken, dacht dat het niets voor jou zou zijn, maar ik had het helemaal mis. Ik merk uit je verhalen dat je enorm geniet en een positieve doorzetter bent. Geweldig!