Als een clochard - Reisverslag uit Savières, Frankrijk van Anita Kraaij - WaarBenJij.nu Als een clochard - Reisverslag uit Savières, Frankrijk van Anita Kraaij - WaarBenJij.nu

Als een clochard

Door: Anita

Blijf op de hoogte en volg Anita

03 Mei 2013 | Frankrijk, Savières

Het was vandaag een hele regenachtige dag. Ik heb snel geleerd met mijn regen-cape en gamaschen om te gaan. 's-Middags onder een brug zitten picknicken als een clochard. Er zitten veel escargots op straat tijdens mijn wandeling; ik zal ze toch maar niet eten.
Kwam vanochtend twee Belgische fietsers tegen die stopte om te vragen of ik een pelgrim was. Ze bleken in 1990 ook de camino te hebben gelopen en komen hier nu zowat elk jaar even op een korte (fiets-)vakantie.
Vanmiddag, net in het dorp waar ik slaap, kom ik ze weer tegen. Ze waren in hun auto naar mij op zoek om te zien hoe ver ik gekomen was. Ik ben samen met hen naar een café gegaan en we hebben heerlijk gepraat over het onderweg zijn en over bijzondere ontmoetingen. Weer als een clochard, maar deze keer lekker warm, heb ik twee uur in dat kroegje doorgebracht met een warme kop thee en vervolgens een lekker lokaal wijntje. Dit was een hele fijne afsluiting van de middag na een regenachtige dag. Dank je wel Guido en Anita (Ja, zij heet ook Anita).
Nu ga ik lekker even naar bed; uitrusten en opwarmen. Morgen gaat het richting Saint Parres aux Tertres dat tegen Troyes aan ligt.