Het gaat weer verder - Reisverslag uit Saint-Révérien, Frankrijk van Anita Kraaij - WaarBenJij.nu Het gaat weer verder - Reisverslag uit Saint-Révérien, Frankrijk van Anita Kraaij - WaarBenJij.nu

Het gaat weer verder

Door: Poef

Blijf op de hoogte en volg Anita

14 Mei 2013 | Frankrijk, Saint-Révérien

Ik (Poef) ben weer thuis van mijn bezoekje aan Anita. Het was verwonderlijk om te ervaren hoe ver ze al is. Ik realiseerde me dat pas echt nadat ik 8 uur had moeten reizen om haar in te halen. Veel korte stukjes .......
Het was fijn om haar weer te zien. Haar gezicht is heel goed hersteld. Als je weet waar de wonden zaten, dan zie je nog wel wat. Maar tegen de tijd dat ze terugkomt naar Nederland zal het wel helemaal genezen zijn. Als het aan haar voeten ligt komt ze voorlopig nog niet terug. Daar is niet aan te zien dat die haar al zoveel kilometers gedragen hebben; geen blaren, eeltplekken of irritaties.
Zondag hebben we samen rustig doorgebracht. Anita heeft daar al over verteld. Maandag zijn we eerst naar de pelgrims-zegen geweest (voor mij was dat vroeg opstaan). In in oud kapelletje heeft ze van een monnik de zegen gekregen. Het kan nu onderweg dus zeker niet meer mis gaan. Daarna terug naar ons kasteel om uitgebreid te ontbijten. We waren op maandag de enige gasten en werden dan ook met veel aandacht verzorgt en Anita werd door de gastvrouw voorzien van allerlei adviezen voor onderweg (die ze natuurlijk toch niet gaat opvolgen).
Nog geprobeerd om een slaapplaats voor die avond te regelen, maar dat lukte niet. Om 10.30 zijn we dan samen toch maar vertrokken. Anita te voet de ene kant op, ik per auto de ander kant. Afscheid voor een lange tijd (snik, snik).
Anita heeft die maandag nog 22 km gelopen om uiteindelijk te overnachten bij een Nederlands echtpaar in Le Chemin (een gehucht net boven Anthien).
Vandaag heeft ze 30 km moeten lopen voordat ze uiteindelijk een plekje vond in Saint-Reverien. Ze heeft beide dagen wat verder moeten lopen dan ze eigenlijk wilde omdat het moeilijker wordt om een slaapplaats te vinden. Vezelay is voor heel veel pelgrims hun startplaats en het is dus drukker geworden. Anita wil eigenlijk niet meer dan een dag vooruit kijken; naar of ze dat kan blijven volhouden?
Vandaag slaapt ze bij het gemeentehuis. Bij aankomst waren er al twee wat oudere pelgrims die aan het mopperen waren over het slechte onderkomen. Uiteindelijk bleek dat ze aan de verkeerde zijde van het gemeentehuis waren. Aan de andere kant was een wat luxere ruimte en daar zijn ze samen gezellig aan het koken geslagen met proviand dat er voorradig was.

• 14 Mei 2013 - 21:10

Franka (en H):

Hoi Poef en Anita,
    Wat een genieten van je eerdere verhaal Aniet, maar fijn dat ook jij uitgebreid schreef Poef. En geweldig die foto's.
    Weer voor even uit elkaar, maar toch boeiend wat jullie samen zo beleven.
    En wij mogen er ook iets van mee proeven. Heerlijk.
    Geniet er samen maar van, dan doen wij mee. Loop ze Aniet, liefs franka

• 14 Mei 2013 - 22:04

Krista:

Poef, denk je echt dat Anita die welgemeende adviezen niet ter harte zal nemen? ;-)

Ben jij ook zo trots op haar? Ongeloolijk inderdaad hoe ver weg ze al is. Maar als ik ook zie welke afstanden ze per dag aflegt... petje af voor die prestatie elke dag weer!

Groetjes, Krista

• 15 Mei 2013 - 00:33

Astrid:

Lieve Anita en Poef

Leuk die verhalen van jullie apart en samen. Het ziet er allemaal fantastisch uit, maar het zal vast ook wel af en toe moeilijk zijn, zeker weer zo'n afscheid. Mooi om die betrokkenheid van jullie op elkaar te zien ondanks de vele verschillen in levensinvulling.
    Ik ben op dit moment weer even in Amsterdam, vanmiddag heerlijk gefietst in de regen. Morgen weer naar Sterksel.

Liefs
    astrid

• 15 Mei 2013 - 08:56

Sonja:

wat fijn, Poef, dat je een uitgebreid verslag deed van je bezoek en dat het zo goed met Anita gaat. Ook voor jou een heftige ervaring, deze pelgrimsreis

• 16 Mei 2013 - 19:23

Lidian:

Ha die Anita,

Ik heb het stukje gelezen van het verblijf van Poef bij jou. Het lijkt me best vermoeiend om dit in je eentje te ondernemen. En natuurlijk kom je denk ik veel pelgrims onderweg tegen. Zoals ik al heb gelezen gaat het goed met je voeten, haha. Uiteindelijk moeten die je ook de hele weg dragen. Heb je al leuke mensen ontmoet waar je evt. een stuk mee verder kunt lopen? Hoe gaat het met de planning elke dag? Is het te doen?
    Nou hier is het op dit moment een prut weer. Het is en blijft maar regenen. Wij willen van het weekend hier in het zuiden gaan wandelen, dus ik hoop dat het dan in ieder geval droog is. We gaan met mijn schoonzus en haar vriend. Leon en Pip, onze hond, gaat ook mee. Vorig weekend zijn we in Luxemburg geweest. Het weer was goed tussen de kleine buitjes door. Zo, nu ga ik er mee stoppen. Vanavond is de tweede helft van de halve finale voor het songfestival. Anouk is voor Nederland door. Waarschijnlijk dat het je helemaal niet boeit, maar nu weet je het lekker toch.

Laat het je goed gaan en dan schrijf ik over een tijdje wel weer wat. Liefs, Lidian.

• 20 Mei 2013 - 10:46

Jetzer:

Hallo Anita,
    Ik heb regelmatig gevraagd in Einderhof hoe zou het zijn met Anita, beter zelf vragen op deze manier. Het kribbel mij al ik jou zie in deze mooi omgeving. Maar ja eerst nog een keer de vierdaags lopen, Ik bewonder jou voor jou ondernemen, nog veel stekte en groeten uit Eind.
    J.Claude