Vezelay - Reisverslag uit Vézelay, Frankrijk van Anita Kraaij - WaarBenJij.nu Vezelay - Reisverslag uit Vézelay, Frankrijk van Anita Kraaij - WaarBenJij.nu

Vezelay

Door: Anita

Blijf op de hoogte en volg Anita

12 Mei 2013 | Frankrijk, Vézelay

Ik ben alweer een week verder sinds Troyes en heb nu gelegenheid om zelf achter een computer te kruipen om wat te schrijven voor op mijn blog. Het is pure luxe. Poef is op bezoek en heeft zijn laptop bij. Dus met een kussen in de rug, op een heerlijk bed in een heeeeel groot Chateau zit ik nu mijn blog bij te werken.
Eerst heb ik al jullie reacties gelezen en dat zijn er weer veel. Ik geniet van deze berichtjes en ik denk dat ik net zo nieuwsgierig ben als jullie. Welke belevenissen van jullie mis ik terwijl ik steeds verder van jullie verwijderd raak. Door het bloggen/mailen blijf ik toch een beetje op de hoogte van de dingen in Nederland.
Ongelogen, zoals ik in een ander Chateau, eerder op mijn tocht, in een voorraadhok sliep, zo heeft Poef mij getrakteerd op een waar verblijf in een Chateau in de buurt van Vezelay. Het is fijn dat Poef even een weekendje op bezoek is. Helaas loopt hij niet enkele kilometers met me mee, maar ja je kunt niet alles hebben in het leven. Ik geniet van zijn aanwezigheid en de auto is toch wel even een hele luxe.
Na een dikke maand met de benenwagen mijzelf vervoert te hebben gaat die auto al heel snel veel te hard. Nou mam, ik ben nu nog banger dan jij dat Poef te hard rijdt en dan rijdt hij nog maar 70 km per uur. Het is echt heel gek om te zien, dat ik door in de auto te zitten de omgeving niet meer op kan nemen; dus ik reageer al snel “rij niet zo hard, ik kan het niet bijhouden”. We lachen er wel even om.
Gisteren (zaterdag) ben ik aangekomen in Vezelay, waar Poef mij opwachtte. Mijn eerste grote mijlpaal is bereikt.
Helaas heb ik gisteren afscheid moeten nemen van Lous, een pelgrim uit Waalre die ik in Postel voor het eerst heb ontmoet en die me na aan het hart ligt. Na een paar dagen met zichzelf geworsteld te hebben heeft ze besloten om te stoppen. Ook al zagen we elkaar maar heel af en toe, ik zal haar missen.
Vandaag Vezelay als toerist bezocht en een mis bijgewoond in de kathedraal van Maria Magdalene. Dat was een bijzondere ervaring. Ik heb Poef uitgenodigd om met mij de grotten van Arcy-sur-Cure te bezoeken. Dit dorpje heb ik al wandelend de afgelopen week aangedaan. Toen heb ik de grotten niet bezocht, want als pelgrim moet je zuinig zijn. Nu kon Poef mooi betalen, dus wie nodigt wie uit?
Morgenvroeg is er om 7:30 een zegening van de pelgrims die vanuit Vezelay vertrekken of weer verdergaan. Daar ga ik eerst naar toe en daarna nog een stevig ontbijt in mijn kasteeltje. Dan weer op pad als een echte pelgrim. Ik ben benieuwd wat de komende week weer brengt.

• 13 Mei 2013 - 21:14

Krista:

Hoi lieve Anita,

Ik ben blij te zien dat je gezicht er weer ongeschonden uitzieet en dat je geen blaren hebt en dat het gewoon zo heel goed met je gaat!

Goed idee van je om Poef mee te nemen naar de grotten en hem te laten betalen. Fijn voor je dat hij er een weekend is geweest. Hopelijk hebben jullie er beiden van genoten om elkaar weer even te zien.

Hoe verder je komt, hoe trotser wij hier op je worden. We vinden het echt een ongelooflijke prestatie van je.

Heel jammer voor haar (en voor jou!) dat je mede pelgrim zich genoodzaakt heeft gezien om de tocht te stoppen. Bij ons is alles goed. Lies en Luuk zijn vanmorgen met school vertrokken naar Cambridge en maken daar nu dus ook avonturen mee. Gerrit en ik genieten even van de tijdelijke rust en missen ze tegelijkertijd.

Heel veel liefs, Krsita

• 13 Mei 2013 - 21:58

John Van Zoggel:

Hoi Anita,

Goed dat je bent aangekomen in Vezelay. Als ik het goed heb beginnen daar vele pelgrims op hun tocht naar Sant. de Comp.
    Jij bent al goed getraind.
    Fijn om je glimlach op je gezicht te zien, wat er weer goed uitziet.
    Jammer dat Lous is gestopt, het is altijd heel fijn om af en toe met iemand op te trekken die hetzelfde doel heeft.
    Fijn dat Poef soms naar jou toekomt, je boft maar met zo'n man. En hij dat hij jou heeft.

Anita, ga door en kijk goed uit waar je loopt. Geniet van de natuur en de vrije tijd die je hebt.

Liefs,
    John van Zoggel

• 13 Mei 2013 - 23:35

Jos Smits :

Hoi Anita ik ben blij voor je dat het zo goed gaat . Ik wou dat ik ook zulke voeten had als jij, toen ik de vierdaagse liep had ik altijd wel enkele blaren . Maar jij, het lijken wel voeten die nog moeten beginnen .
    Wat ik ook leuk vindt die foto s die je nu gestuurd hebt. Je lijkt wel de barones van dat kasteel.

En wat leuk moet het voor je zijn dat poef even op bezoek komt. Hij wandelt niet mee, ik wandel in gedachte met je mee. Met pinksteren komen wij weer bij de heilige eik, dan is er een openlucht mis. En denk aan je door 1 kaarsje op te steken .
    Anita wandel ze en geniet. Je gaat volgens mij nu de zon tegemoet, hier is het koud.

groetjes jos - christien

• 13 Mei 2013 - 23:36

Jacques Sleutels:

Hoi Anita,
    De laatste week heb ik het meelezen en meeleven moeten inhalen wegens een vakantie (gelukkig helemaal zonder internet en andere besognes). Je ziet er van top tot teen goed uit vind ik, dus dat zit wel snor. Als je al een schema hebt, dan zal dat ook wel aardig kloppen. Blijf maar rustig genieten van alle (on)verwachte gebeurtenissen op je pad. Jacobus is met je.

Je meest trotse fan,
    Jacques

• 14 Mei 2013 - 08:01

Irene Hopman:

Goh Anita, wat zie jij er goed uit!

Een echte pelgrim, gekleurd door de zon (welke?) en het lijkt wel of alle stress uit je gezicht is.
    Je kunt zien dat deze tocht je goed doet!
    Jouw eerste mijlpaal is bereikt; wat leek het ver weg toen je nog in Veghel was.
    Als je nagaat dat Poef er toch heel zo'n 8 uur op heeft gereden, dan besef je pas hoeveel kilometers je al hebt afgelegd. Echt top!

Wel grappig dat je na een maand niet meer tegen het snelle autorijden kunt.

Geniet van de tocht en de natuur.

Liefs
    Irene

• 14 Mei 2013 - 22:20

Ina:

Hoi Anita, wat fijn dat alles goed gaat. Aan de foto te zien is je gezicht goed aan het genezen. Gelukkig maar. Je bent ook al zo ver gekomen. Ik heb er bewondering voor.
    Wat een luxe slapen in een "chateau", zal nu wel weer even wennen zijn. Ondanks dat Hans niet met je mee loopt is het toch lief dat hij je komt opzoeken.
    Veel succes verder met je pelgrimstocht, aan je gezicht te zien geniet je er enorm van.

Lieve groetjes Ina

Tags: Vezelay