Eerste pinksterdag
Door: Anita
Blijf op de hoogte en volg Anita
19 Mei 2013 | Frankrijk, Petit Beaumont
Vandaag heb ik 25 km gelopen van Saint-Parize-le-Chatel, via Saint-Pierre-le Moutier naar Petit Beaumont. Dit laatste plaatsje is een gehucht met 5 huizen dat met de auto bijna niet te vinden was. Nou te voet ook niet hoor. Want op het eind van mijn tocht sta ik opeens voor een waterpartij waar ik niet overheen kan. Of teruglopen, of zoeken naar een ander weggetje dus. Ja hoor, er ligt gelukkig een oud stenen bruggetje over het water, zodat ik mijn tocht kan vervolgen.
Rond 16:00 halen Wim en Irene mij op en gaan we terug naar Nevers waar ik nog een nacht bij hun in de stacaravan op de camping verblijf. Lekker douchen, kleren wassen en heerlijk op de bank met de voeten omhoog. Ik laat me nog een avondje verwennen nu het nog kan.
Maandagmorgen brengt Wim mij terug naar Petit Beaumont waar ik mijn tocht vervolg om na ongeveer 25 km (hopelijk) aan te komen in Ainay-le-Chateau. Daar slaap ik in een pelgrimsonderkomen.
Mijn plan is om dinsdagavond in Saint-Amand-Montrond te gaan slapen bij de zusters Franciscanessen.
Wim en Irene heel hartelijk bedankt voor jullie bezoek aan mij. Irene leuk om een dagje samen te lopen, helaas in de regen maar dat heeft onze pret niet gedrukt. Wim bedankt voor de hele fijne verzorging. Ik hoefde deze dagen alleen maar te lopen, de rest deden jullie.
19 Mei 2013 - 23:52
Mirjam Linnartz:
Hoi Anita,
Vandaag op Eynderhoof geweest en heerlijk in de zon gevlochten. Ik realiseerde me toen pas hoe lang je al weg bent. Ik heb vanavond je hele blog in 1x gelezen. Wat ben je al ver en wat heb je al veel meegemaakt! Heerlijk om zo op pad te zijn!
Loop lekker verder en geniet! Ik blijf je volgen. ik loop in gedachten mee en maak mijn hoofd zo ook een beetje leeg van alle dagelijkse zorgen.
Groetjes , ook aan Poef, want eigenlijk maken jullie samen dit mogelijk,
Mirjam -
19 Mei 2013 - 23:54
Franka (en H):
Geniet nog maar ff, en loop ze maar weer, x -
20 Mei 2013 - 09:05
Yvonne (uit Heeswijk):
Hoi Anita,
Als ik zo je verslagen lees, ga je als het water door de rivier, als je een steen tegenkomt, ga je er langs en vervolg je je pad, GEWELDIG.
Ik voel helemaal met je mee, want het doet mij denken aan mijn reis, de hartelijke ontmoetingen met andere mensen en de gastvrijheid die je krijgt, dat is hartverwarmend.
Als je vertrouwen hebt in het leven en je pad loopt zoals het komt, geeft dat veel voldoening.
Ik wens je nog veel mooi weer en prachtige ontmoetingen.
Yvonne -
20 Mei 2013 - 14:26
Jos Smits:
Hoi Anita 2 pinksterdag dan is er altijd een openluchtmis bj de heilige eik, waar ook peglrims vertrekken naar compostalla . En wat bijzonder vandaag was, en wij daar bij waren is de preek die ging over jullie de pelgrims. EN ik van te voren 1 kaarsje opgestoken speciaal voor jouw, niet wetende dat de preek over de pelgrims ging. Het was wel koud, de zon liet zich niet zien die had zu n werk in frankrijk bij jouw. Maar goed , voor ons was het maar een uur en daarna warme koffie. En jij gaat elke dag in weer en wind . We denken aan je, geniet er van .
Groeten uit oirschot jos en christien -
23 Mei 2013 - 22:29
Elly Vd P:
Hoi Anita,
Wat een kanjers toch die jou zo op je weg helpen.
Groetjes Elly