Update - Reisverslag uit Éguzon-Chantôme, Frankrijk van Anita Kraaij - WaarBenJij.nu Update - Reisverslag uit Éguzon-Chantôme, Frankrijk van Anita Kraaij - WaarBenJij.nu

Update

Door: Poef

Blijf op de hoogte en volg Anita

25 Mei 2013 | Frankrijk, Éguzon-Chantôme

Even een update van mij (Poef).
Donderdag is Anita tot in La Chatre gekomen en vrijdag heeft ze in Cluis geslapen. Daar zat ze in een huisje naast de kerk en ze had geregeld dat Luuk zou koken. Ze had het goed voor elkaar; paté, soepje, kipgerecht met rijst en salade met olijven. Als toetje een bonbon die ze gekregen had van de winkel.
Vrijdag "klaagde" ze over af en toe een pijntje bij het lopen. Zo erg kan dat niet geweest zijn want vandaag liet ze weten dat ze Luuk achter zich gelaten heeft en nu als pelgrim-alleen een kamer heeft gevonden in Eguzon. Daar werd ze door de eigenaresse gecomplimenteerd met haar Frans. Dat communiceren geen probleem is had ik al begrepen. Ik heb al emailtjes gehad van franse families waarbij ze overnacht heeft met het verzoek hun op de hoogte te houden van Anita's tocht omdat ze zo prettig gepraat hadden.
Een slaapplaats voor morgen vinden lijkt een probleem. Tot nu toe niets kunnen regelen bij de pastorie of de nonnen. Ook op haar huidige adres konden ze haar niet verder helpen. Afwachten maar.
Op haar tocht verzameld ze onderweg stempels op haar pelgrims-paspoort. Van gemeentehuizen, overnachtingsplekken, kerken, kloosters, etc. (als het maar iets met haar pelgrimstocht naar Santiago te maken heeft). Zo'n pelgrims-paspoort heeft ze o.a. nodig om in opvangplekken speciaal voor pelgrims toegelaten te worden. Diegene waarmee ze in Veghel begon (de witte op de foto) was in Vezelay al vol. Ze heeft daar bij de paters een nieuwe gehaald.

• 25 Mei 2013 - 23:18

Elly Vd P:

Hoi Anita,
    Uit alles blijkt wat een byzonder mens je bent. Wat een doorzetter!!
    Veel liefs voor je voeten, dat ze jouw verder mogen dragen naar waar jij wil. En natuurlijk een Heerlijke overnachting. Met dank aan Poef voor de verslaglegging.
    Elly

• 25 Mei 2013 - 23:43

Jozef En Adrie.:

Hallo Anita.

Ik heb het verslag van poef gelezen van vandaag.
    Ik vind het knap van je dat je al zoveel hebt gelopen gewoon door gaan en dan kom je er wel.
    Z'n reis zou je alleen al willen maken voor de foto's die zijn prachtig.
    Ik wens je veel sterkte en hoop dat je iedere avond een goede slaapplaats vindt voor de nacht
    Veel succes met de verdere wandeling.

Groetjes Jozef en Adrie

• 26 Mei 2013 - 11:02

Toos Rutjens.:

Lieve Anita,

Gevonden kwam er steeds niet tussen.

Wat een kanjer,ik mis jou gezicht wel op Eynderhoof!!

Wat een moet hou vol en dat alles naar wens verloopt

Groetjes Toos.

• 26 Mei 2013 - 20:57

Krista:

Lieve Anita,

Je ziet er gelukkig uit op de foto's. Ik ben heel blij dat je toch je tot nu toe brengt wat je er van had gehoopt. En ik vind het heel knap en bijzonder (of bijzonder knap) dat je met een hoog tempo blijft lopen. Ongelooflijk hoe ver je al bent!!

Wij zijn hier in Ede ondertussen druk met het voorbereiden van de nieuwe keuken, die komen gaat. Dus als je straks weer eens langs komt, dan zitten we er aan de achterkant van het huis heel anders bij.

Nog heel veel loopplezier en mooie ontmoetingen toegewenst.

Liefs,Krista

Tags: Paspoort