Lange lange tocht - Reisverslag uit La Souterraine, Frankrijk van Anita Kraaij - WaarBenJij.nu Lange lange tocht - Reisverslag uit La Souterraine, Frankrijk van Anita Kraaij - WaarBenJij.nu

Lange lange tocht

Door: Anita (via Poef)

Blijf op de hoogte en volg Anita

26 Mei 2013 | Frankrijk, La Souterraine

Vandaag was een lange tocht van 33 km. Om 16:15 had ik eindelijk een bed, eten en ontbijt geregeld (wel voor 36,= euro, wat voor mij best wel duur is). Maar ik hoef vandaag gelukkig niet verder meer te lopen; na 33 km wordt mijn rugzak best wel heel zwaar. Gelukkig was het vandaag mooi weer.
Morgen staat een tocht van 26 km naar Marsac op mijn programma. Dinsdag wordt een "rustdag" met maar 14 a 15 km naar Chatelus-le-Marcheix

Net voor Eguzon zijn de noordelijk tak uit Vezelay (die over Bourges gaat) en de zuidelijke tak die ik loop (over Nevers) weer bij elkaar gekomen. Mogelijk is het daardoor wat drukker bij de slaapgelegenheden. Onderweg kom ik echter zeer zelden een pelgrim tegen.
Wat ik wel vaak tegenkom zijn herten. Maar die zijn helaas zo snel dat ik ze niet kan fotograferen.

Toevoeging door Poef: Een routekaart is te vinden op

• 27 Mei 2013 - 00:03

Astrid K:

Hallo anita

Heb het gevoel als of je met TGV naar Santiago gaat, zo snel lijkt het te gaan. Dat komt natuurlijk omdat ik nogal langzaam ben en iedere keer zie ik je vooruitschieten op de kaart. Dag in dag uit 25 km en vandaag 33
    dat is toch wel fantastisch en dan ga je op je rustdag toch nog 14 km lopen! Zou een dagje niet lopen ook niet heerlijk zijn!!Waarschijnlijk niet want dan zou je het wel doen. Ik heb vandaag in de planten bakken allemaal plantjes gezet. het lijkt wel alsof ieder jaar die bakken groter worden. De helft is nu klaar, morgen de rest.
    Verder bezig met de voorbereidingen voor het schenen vlechten, verheug ik me erg op.
    Liefs
    astrid

• 27 Mei 2013 - 11:35

Birgit Verkleij:

Hai Anita,

Die voeten van jou hebben wel het een en ander te verduren met die lange afstanden die jij loopt per dag.
    Het schiet lekker op zo. Ik ben benieuwd welke route je neemt: via Limoges of via Rocamadour. Geniet er maar van dat je overdag nog niet zoveel pelgrims tegenkomt. Dat zal in Noord-Spanje toch echt wel anders zijn. En nu... op naar St Jean Pied de Port!
    Liefs, Birgit

Tags: Lange tocht