Zuid-west - Reisverslag uit Marsac, Frankrijk van Anita Kraaij - WaarBenJij.nu Zuid-west - Reisverslag uit Marsac, Frankrijk van Anita Kraaij - WaarBenJij.nu

Zuid-west

Door: Anita (via Poef)

Blijf op de hoogte en volg Anita

27 Mei 2013 | Frankrijk, Marsac

Vanmorgen lekker uitgebreid ontbeten. Gisterenavond was het eten echt "Haute cuisine". Ik heb lekker zitten tafelen met een Engels echtpaar. Gisteren schreef ik dat ik het wat duur vond; nauw, het was echt de moeite waard. Ik wil jullie het adres geven voor als je ooit eens in de buurt bent:
Rowney, 9 Rue Serpente, 23300 in La Souterraine.
Vandaag lekker in de zon gelopen. Voor het eerst sinds noord-Frankrijk moest ik vanwege de zon mijn fleurige hoedje weer opzetten. Ik heb in Marsac een slaapplaats gevonden met een ruim bed en een eigen douche en toilet (weer luxe).
De tocht gaat verder in zuid-westelijke richting (de voorkeursrichting van een pelgrim in Frankrijk). Ik hoop donderdag Limoges te bereiken. Daar kan ik waarschijnlijk overnachten bij de Zusters Clarissen. Als ik Limoges donderdag inderdaad bereik, dan neem ik vrijdag een echte rustdag. Ook al ben ik van plan morgen maar een korte route te lopen, ik merk dat ik toch wel toe ben aan een echte rustdag; lekker mijn voeten rust geven en een beetje sightseeing.
Mogelijk kom ik daarna Luuk en een groepje Nederlanders die ik ondertussen voorbij gestoken ben weer tegen. Die zitten nu achter mij. Niet dat ik dat erg vindt; ik loop graag alleen met mijn gedachten en na een lange tocht rust ik vaak beter uit als ik mijn eigen gang kan gaan. Maar 's-avonds een beetje aanspraak is ook wel prettig.

• 27 Mei 2013 - 22:03

Annie:

Hoi Anita,
    We blijven via jouw verhalen en van Poef helemaal op de hoogte van je belevingen en wandelprestaties. Ik neem mijn petje voor je af. We hebben gisteren nog een stukje gezien van de pelgrimsroute bij RKK kruispunt. Zo krijgen we toch wel een indruk van jouw wandelroute. Maar...er zijn er maar weinig die vanuit nederland naar Santiago lopen. Jullie mam nog achter de pc. Wat jouw wandeltocht toch niet teweeg kan brengen. We blijven je volgen.
    groetjes uit Horssen van Annie en Piet, ook voor Poef . (die moeten we vooral niet vergeten )
    Met die enorme steun van hem,is het voor jou zeker een stimulans om het te volbrengen.

• 27 Mei 2013 - 23:34

Jeanne Uit Uden:

Beste Anita,
    Wat heerlijk om regelmatig jouw weblog te lezen. Je gaat als een speer, joh! Ik zie me daar weer helemaal wandelen een jaar geleden, genietend van de prachtige natuur en dan al die reeën ver in het veld en niet te vergeten de roofvogels hoog boven in de lucht. Ik was wat vroeger in 't jaar waardoor de reeën goed opvielen tussen het geel in de koolzaadvelden.
    Ik was ook in Bouzais. Die refuge wordt toch beheerd door de Duitse pelgrimsorganisatie. Ook ik bewaar hele fijne herinneringen aan die refuge. Ook sliep ik op 1ste Paasdag toen bij het Engels-Franse echtpaar Rewney in La Sousterraine met hun 2 kinderen, Tom en Rachel. Het was toen zo'n mooi weer dat ik heerlijk buiten in de tuin kon eten met de spelende kinderen om me heen. Ik herinner me nog de schitterende natuur onderweg naar La Sousterraine.
    Met Ton uit Berlicum sliep ik samen in de refuge in Chatelus-le-Marcheix en daarna in St. Leonard-de-Noblat. In deze refuge (bij de kerk) was zelfs een heus bad! En een wasmachine. Geniet er van de luxe, Anita! De wijn moet je wel zelf scoren! In Limoges sliepen we in het klooster bij de prachtige kathedraal. Ik meende dat het Franciscanessen waren. Wat goed van jou om een rustdag te nemen. Het zal je vast goed doen. Je bent een kanjer. Ik kijk al weer uit naar je volgende verhalen.
    Liefs, Jeanne

• 28 Mei 2013 - 20:50

Nienke:

Ha Anita,
    Om de paar dagen kijk ik even naar je verslag om je bijzondere reis te volgen. Wat ben je al een eind op weg, en wat maak je veel mee, geweldig! Ik kan me goed indenken dat je je verrijkt op zo'n reis met alle ervaringen die je opdoet en door het contact met iedereen die je op je pad tegenkomt.
    Komend weekend praat Poef ons vast en zeker verder bij tijdens het fijnscheenvlechten op de Eynderhoof. We zullen je aanwezigheid missen maar we denken zeker aan je!
    Groetjes, Nienke

• 28 Mei 2013 - 22:03

Appie & Tinie:

Wat ben je al ver. We genieten van je verslagen.
    Wij zitten inmiddels in Ospel in afwachting van het vlechten.
    We zullen je zeker missen maar nog veel wandelplezier.
    We houden je in de gaten!
    Liefs van Appie en Tinie

• 28 Mei 2013 - 22:29

Gerard:

Hallo Anita
    Ik ben me aan het oriënteren om vanuit NL naar Santiago te gaan lopen.
    ik lees met veel plezier de berichten die je achterlaat op deze site en vind je een inspiratie.
    ik kijk uit naar de volgende berichten.

Heel veel sterkte en plezier op je reis.
    Mvg Gerard

• 29 Mei 2013 - 15:31

Theo Robbemond:

Hoi Anita,
    Via jouw verhalen volg ik je op je camino.
    Zelf ga ik vanaf begin aug. starten vanuit Haarlem. Vanaf Rocroi heb ik ongeveer dezelfde route. Dus neem ik jouw bezienswaardigheden mee op mijn tocht. Succes en geniet.
    Groet Theo Robbemond

Tags: zuid-west