Internationale drukte
Door: Anita (via Poef)
Blijf op de hoogte en volg Anita
27 Juni 2013 | Spanje, Larrasoaña
Heb hier een slaapplek op een kamer met 12 bedden. In totaal heeft dit huis 60 bedden en die zijn allemaal bezet! In het bed onder mij slaapt een Poolse pastoor. Verder is er een Spanjaard, een Noor, een Ier, nog een Pool en een Franse dame.
Met haar ga ik dadelijk naar de winkel inkopen doen. Nog geen tapas vandaag (maar dat komt er zeker nog wel van). Ik houdt het simpel; waarschijnlijk pasta-met-vis of een kant-en-klaar maaltijd. Alles is hier echt goedkoper dan in Frankrijk (als rechtgeaarde Nederlander let je daar toch op).
Morgen gaat het verder richting Pamplona. Ik denk dat ik daar wel doorheen wandel, maar niet ga slapen.
28 Juni 2013 - 10:33
Peregrinofrans:
¡Hola Peregrina Anita,
Je hebt gisteren een pittige wandeling van 27 km gehad. En dan flink afdalen. Maar dat is een peulenschil voor je, immers, je hebt al de nodige km's gelopen!
Je maakt een goede keuze om niet in Pamplona te overnachten, en het is begrijpelijk, je zou dan slechts 15 km hebben gelopen. (Langs de Plaza de Toros lopen en door de straten waar de stieren door gejaagd worden tijdens de feesten van San Fermin. Tot het einde van de siësta (tot 5 uur) is het overal stil, maar daarna barst het leven weer los.)
Het zal waarschijnlijk Cizur Menor of Uterga worden. Anita, ik wil je alvast informeren over Irache. Daar kom je binnenkort voorbij. Op www.irache.com kan je zien dat daar een fontein voor water en wijn is. Je mag het gratis nuttigen. Zorg ervoor dat je een lege kleine fles hebt die je kan vullen. Je kan ook een beker o.i.d. gebruiken om je fles te vullen. Ook is daar een webcam aanwezig. Mogelijk zou Poef je aanwezigheid daar kunnen opnemen, terwijl je zwaait. De webcam werkt van 08.00 tot 20.00 uur.
Geniet van elke stap...
¡Buen Camino,
29 Juni 2013 - 14:33
Sonja Uit De IJsselstraat:
Hallo Anita,
een beetje te laat want je bent de grens al hoog en breed overgestoken, maar graag wil ik je alsnog feliciteren met de mijlpaal dat je nu echt in Spanje bent! we bewonderen je en blijven ons verwonderen dat je dit "zomaar"doet en scheppen stiekem erover op tegen onze kinderen en kennissen: Anita "uit onze straat" vertrok half april en maakt een hele echte pelgrimage, lopend stap voor stap van huis tot het einde aan toe in S.de C.
Ronald en ik wensen je een heel mooi en voorspoedig vervolg toe met vele hoogtepunten! Je blog bekijken is iedere keer weer spannend! -
29 Juni 2013 - 19:08
Marlies Verhoosel:
Hallo Anita,
Ik heb net je hele verslag zitten lezen en wens je de komende tijd nog veel sterkte en plezier toe.
Mijn man Frans gaat volgend jaar deze tocht ook ondernemen en is vast heel benieuwd naar al je ervaringen. Ik zal hem straks ook je verslagen laten lezen en hoop dat hij zich er ook door laat inspireren.
Veel groeten, Marlies Verhoosel Tilburg