Als god in ......
Door: Anita
Blijf op de hoogte en volg Anita
29 Juni 2013 | Spanje, Lorca
Vandaag overnacht ik in Zariquiegui. Ik heb hier heerlijke kersen gekocht (3 euro de kilo).
Onderweg ben ik door Pamplona gelopen. Daar heb ik de mooie kathedraal bezichtigd (voor pelgrims is dat tegen een gereduceerd tarief).
Het lopen gaat goed , maar ik blijf opletten en op tijd rust nemen. Slaap vanavond op een kamer met 8 personen. Ik wordt nu 's-nachts wel wat meer wakker; met zo velen op een kamer is toch onrustiger.
Zaterdag:
In Auberge Lorca in het plaatsje Lorca is het goed toeven. Een kamer met 4 bedden waarvan er 3 bezet zijn. Diana uit Duitsland, Francis uit Ierland en ik.
Francis en ik lopen samen, maar ik loop de hele dag voorop. Ik heb een net iets snellere pas dan zij. Ze is leerlingbegeleider van kinderen van 12 tot 18 jaar in Ierland, Dublin. Ze heeft nu vakantie. Ik ontmoet veel leraren omdat die nu vrij hebben.
Het weer is bijzonder lekker om te lopen en door vroeg te beginnen (ik vertrek om 6 uur) kun je zeker 20 km lopen voordat het erg warm is. De laatste 7 km zijn dan wel warmer.
De natuur is hier heel mooi, heel afwisselend en mooi groen. Ik geniet. Ook omdat het mooi weer is. Dit Spaanse deel van mijn tocht is mooier dan Frankrijk.
Puerta la Reina, waar ik doorheen gelopen ben, heeft een hele mooie oude authentieke straat. Natuurlijk heb ik daar pauze genomen en de oudere Spanjaarden wilde meteen dat ik mijn hoed opzette. Ze vinden hem zo mooi! Of ze mij ook mooi vinden weet ik niet, maar ik heb bekijks. Ze lachen naar mij en kijken me na. Mijn hoedje uit Zwitserland doet het heel goed.
De laatste kilometers heb ik op mijn sandalen gelopen en dat ging goed. Lekker voor de voeten, dan zijn ze minder heet en gezwollen.
Het wandelen gaat redelijk, maar mijn voet blijft pijn doen. Ook mijn knieën hebben nu meer te verduren, het gaat bergje op bergje af.
De pelgrimsmenu's zijn tot nu toe goed en afwisselend; de ene keer staat vis op het menu, de andere keer pasta en twee stuks fruit. Heel lekker en gezellig. Gisteren met 6 personen gegeten, vanavond met 10 waaronder 6 Duitsers. Ja, dan wordt er Duits gesproken (voor mij een stuk begrijpelijke dan Spaans of Frans).
Morgen tap ik wijn in Irache. Ik hoop dat ik daar pas na 8 uur ben, want de webcam bij de fontein staat niet aan voor 8 uur en wij starten al om 6 uur.
Webcam in Irache: http://www.irache.com/fuente-del-vino.php
30 Juni 2013 - 22:07
Josefine:
Hoi Anita
Zit ik effe op internet te neuzen en wie kom ik tegen...Anita.
Ik ben je tegen gekomen in St jean op zondag 23 juni.
Ik ga je zeker volgen nu, ben benieuwd naar je avonturen.
Lieve groet Josefine
(van de regio den Bosch, ik was bij Lésprit du chemin) -
30 Juni 2013 - 22:39
Peregrinofrans:
¡Hola Peregrina Anita,
Je begint de dag op een goed tijdstip. Op deze wijze ben je op tijd "binnen". Dat wil zeggen voordat de zon op zijn scherpst is!
Ik verwacht dat je vandaag naar Los Arcos bent gekuierd.
Ik heb nog een tip voor je:
Zorg ervoor dat je onderweg fruit en eiwithoudend voedsel koopt. Bij aankomst op je overnachtingsplek en nadat je je bed hebt gevonden doe danmeteen het volgende:
Eet wat fruit en eiwitrijk voedsel. Je spieren zijn dan nog warm en nemen deze energie beter op! Drink vervolgens een halve liter water en ga op je rug op bed liggen.
Zorg ervoor dat dat je voeten/benen hoger liggen dan je hart. Dat kan je doen door bijv. je rugzak onder je voeten te leggen. Zo raak je makkelijk je afvalstoffen kwijt! Ook kan je je benen masseren in de richting van je hart. Blijf minstens een half uur liggen. Herhaal dat elke dag!
Ik hoop dat de wijn je heeft gesmaakt! (ondanks dat ie jong is)
Geniet van elke stap...
¡Buen Camino, -
30 Juni 2013 - 23:10
Peregrinofrans:
Anita,
Je maakt je dromen waar...
Er is een gedicht van Werner Sprenger dat deze ervaring heel mooi verwoord en ik geef het jou graag mee voor onderweg, maar ook voor de dagelijkse levensweg die je spoedig weer op zult gaan:
Er is een weg
die niemand gaat
als jij hem niet gaat
wegen ontstaan
wanneer wij ze gaan
Zoveel dichtgegroeide,
wachtende wegen
van niet geleefd leven overwoekerd
Er is een weg
die iemand gaat
wanneer jij hem niet gaat
Jouw weg is er,
een weg die ontstaat
wanneer jij hem gaat
01 Juli 2013 - 13:55
Wilna En Jan Van De Paal:
Ha Anita,
Het gaat geweldig met je, lezen we steeds weer.
Goed hoor, dapper ook, want het zal niet altijd meevallen.
Wij herkennen veel in je verhalen, dat maakt het extra interessant.
Het Spaanse gedeelte zul je ook mooi vinden, het is wel een andere tocht als door België en Frankrijk.
Hier ben je een echte "peregrino".
Geniet nog veel, deze laatste weken.
Je zult er nog jaren met veel genoegen naar terugkijken!
Buen camino -
01 Juli 2013 - 18:06
Ina:
hallo Anita,
dank je wel voor de kaart. Wat lief dat je toch aan ons denkt.
Wij zijn slechte schrijvers, maar ik lees je verslagen regelmatig.
Toen ik over de Pyreneeën vloog heb ik nog even naar beneden gekeken , maar helaas het was wel erg hoog. Dus ik heb je niet gezien.
Je hebt een geweldige prestatie geleverd, al zoveel kilometers. Dan is dit " laatste" stukje een makkie..........
Goede reis verder.
lieve groetjes,